banner

Deborah Buurma-Van Heijningen - Almere

Collecteren voor Alzheimer Nederland is erg belangrijk. En dat weet collectant Deborah Buurma-Van Heijningen als geen ander.

Op het lijf geschreven
Deborah is zorgmanager bij Inovum op een psychogeriatrische afdeling voor mensen met dementie en werkt al 18 jaar in de verpleeghuiszorg. Op haar 17e begon ze als helpende in een verpleeghuis en daar werkt ze, na het behalen van de HBO-opleiding Management, nog steeds. Deborah’s hart ligt bij de bewoners en de zorg voor hen is haar duidelijk op het lijf geschreven. Ze is er trots op dat zij door haar werk een bijdrage levert aan de maatschappij. Naast de dagelijkse zorg in het verpleeghuis is Deborah maandelijks ook actief in een Alzheimer Café als gespreksleider.

Helaas heeft Deborah ook in haar naaste omgeving (de zussen van haar 85-jarige opa) te maken met dementie, Deborah geeft regelmatig advies aan de familie en springt bij als haar ouders met vakantie gaan.

Dementievriendelijk
Het is voor Deborah duidelijk dat er door de vergrijzing steeds meer mensen met dementie komen en er meer geld nodig is voor onderzoek, voorlichting en ondersteuning. Dat steeds meer gemeenten dementievriendelijk worden, vindt ze een mooie ontwikkeling. Vaak zien mensen alleen nog maar de dementie terwijl deze mensen nog veel wél kunnen.

Deborah collecteert al jaren in Almere. Dit  op pad met de collectebus 2.0 en door middel van social media proberen nog meer geld op te halen. Deborah kan zich niet voorstellen dat mensen zeggen: "daar geef ik niet voor”. Elke euro draagt namelijk bij aan meer onderzoek naar dementie.

Bekijk het goede doel
deborah alzheimer nederland 600px

Deborah Buurma-Van Heijningen zegt:

Doordat ouderen langer thuis ‘moeten’ blijven wonen, heb ik regelmatig te maken met schrijnende situaties van verwaarlozing en overbelaste mantelzorgers. Dat treft mij recht in het hart!

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden