Grietje Weenk - Ruurlo

Ik collecteer dit jaar voor de zestiende keer voor de Nierstichting en doe dit met veel plezier. Je leert mensen kennen en hebt de meeste uiteenlopende, interessante gesprekken. Je maakt van alles mee, iedere keer is weer anders!

Zelf ben ik een aantal weken te vroeg geboren en heb als baby in het ziekenhuis longontsteking opgelopen. Hiervoor heb ik medicijnen gekregen die destijds in een experimentele fase waren waardoor helaas de groei van mijn nieren is gestopt. Op 15 september 2000 ben ik voor de eerste keer getransplanteerd in het UMCG. In de jaren daarna heb ik vele mooie buitenlandse reizen gemaakt naar o.a. Indonesiƫ, Malediven, Barbados, Jamaica. Ook op sportief gebied kan ik de Nijmeegse Vierdaagse, twee maal 160 km, van mijn bucket list afstrepen. Mijn man en ik hebben twee gezonde dochters en nog iedere dag zit het geluk in de allerkleinste dingen zoals de warmte van de zon op je gezicht of een lekkere kop thee vroeg in de ochtend als je kroost boven ligt wakker te worden.
Nu ben ik bezig met de voorbereidingen voor een tweede niertransplantatie. Een goede vriend laat zich screenen om te kijken of hij geschikt is om aan mij een nier af te staan.

Iets bijdragen aan genezingskansen
Toen ik voor de eerste keer werd getransplanteerd, kwam het niet voor dat iemand die geen familie van je is een nier bij leven kon doneren. Je moest familie van elkaar zijn. En nu ziet het er naar uit dat die vriend uit de goedheid van zijn hart een nier aan mij wil afstaan.
Tegenwoordig gebeurt meer dan de helft van het aantal niertransplantaties met nieren van levende donoren. Dat is voor een groot deel te danken aan onderzoek dat door de Nierstichting is gesubsidieerd, en de aandacht die de Nierstichting in de media besteedt aan dit onderwerp.

Bekijk het goede doel
grietje weenk nierstichting

Grietje Weenk zegt:

Een waardevol leven is een verzameling van dankbare momenten. Als je iets voor een ander kan doen, waarom dan laten?

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden