Lenneke - De Meern

Lenneke collecteert al van jongs af aan voor de Hartstichting. In 2010 werd ze coördinator van de collecte in haar woonplaats.

“Collecteren is mij met de paplepel ingegoten. Ik weet niet beter of ik ging met mijn moeder mee langs de deuren. Toen ik wat ouder werd, kreeg ik mijn eigen straatje. Ik vond dat heel gewoon, het hoorde erbij. Ik had op dat moment ook best iets anders kunnen gaan doen, maar ik wist dat dit soort dingen gewoon moesten gebeuren. Maatschappelijke betrokkenheid vond ik op jonge leeftijd al belangrijk.”

“In de buurt waar ik woon, leeft het onderwerp hart- en vaatziekten. Dat komt door ons buurmeisje. Drie dagen na haar geboorte moest ze een zware hartoperatie ondergaan. Dan komt het opeens dichterbij. Het is helemaal goed gekomen met haar. Ze is gezond en blozend. Dan denk ik: wat is het mooi dat we een samenleving hebben waarin dit soort wonderen mogelijk zijn.”

"Collecteren is een kleine moeite, 2 straatjes is zo gedaan. Je bent lekker buiten geweest en je hebt ook weer even contact gehad met de mensen uit je buurt. Mijn ervaring is dat het veel voldoening geeft om je op deze manier in te zetten. Het voelt goed om zo iets voor anderen te kunnen betekenen."

Bekijk het goede doel
Hartstichting Lenneke

Lenneke zegt:

Er zijn zoveel mensen die zorg nodig hebben. En wie weet geldt dat in de toekomst voor jou zelf ook.

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden