Marc Paping - Amsterdam

Marc Paping en zijn vrouw Carla startten Rederij Paping tien jaar geleden. Toen een goede vriendin een herseninfarct kreeg, liet Marc voor haar een extra verdieping op zijn woonboot bouwen, zei zijn baan op en ging voor haar zorgen. Om haar de stad te kunnen laten zien, maakten ze vaartripjes met de boot. Ook andere vrienden wilden steeds vaker mee en zo ontstond het idee voor een rederij.

De rederij is inmiddels een succesvol bedrijf maar bij Marc draait het nog steeds om hulpvaardigheid en niet om zoveel mogelijk geld te verdienen. Zo organiseert Marc gratis rondvaarten voor kwetsbare groepen en zijn ook daklozen welkom bij hem op de boot. Vaak stopt hij hen ook iets toe, eten of geld.Alle contante betalingen in de collectebus
Tijdens de Rode Kruis Week vaart de boot rond met een Rode Kruis-vlag en is er een collectebus aan boord. “Alle contante betalingen van klanten stop ik dan direct in de collectebus. Ruim een derde van de betalingen wordt contant gedaan, dus die collectebus krijg ik wel goed vol.”

Waarom het Rode Kruis?
“Ik vind het heel belangrijk dat iedereen in een noodsituatie geholpen wordt. Ook heb ik in mijn omgeving gemerkt hoe belangrijk het Rode Kruis is. Een vriend van ons heeft een tijdje in New York gewoond. Hij woonde in een short stay-appartementencomplex. Toen daar een grote brand uitbrak had hij van het ene op het andere moment geen woning, geen kleding en geen spullen meer. Het Rode Kruis heeft hem en al zijn medebewoners toen heel goed opgevangen en geholpen. Dit soort dingen kunnen net zo goed in Nederland gebeuren, en dan is het ontzettend belangrijk dat het Rode Kruis er is. Daarom doe ik graag ieder jaar mee met collecte.”

Bekijk het goede doel
marc carla paping v2

Marc Paping zegt:

Medemenselijkheid is voor mij heel belangrijk!

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden