Martijn de Groot - Utrecht

Een paar jaar geleden tijdens een voorlichtingsavond op het kinderdagverblijf van mijn zoon Gijs en dochter Roos werd mij duidelijk wat voor goed werk de Brandwonden Stichting verricht. Niet alleen qua preventie en onderzoek maar in het verhogen van de kwaliteit van leven van brandwondenslachtoffers. Hier wilde ik mijn steentje aan bijdragen! Daarom ben ik begonnen als collectant en inmiddels alweer een tijdje met veel plezier collecte-organisator in Vleuterweide in Utrecht.

Ook ben ik lid van het Rookmelderteam van de Brandwonden Stichting: een pool van getrainde vrijwilligers die helpen bij het ophangen van rookmelders bij mensen - vooral ouderen - die hier zelf niet toe in staat zijn. Uiteraard hangen er bij ons thuis goedwerkende rookmelders. Maar na de uitgebreide training van de brandweer heb ik de volgende dag de rookmelders wel meteen schoongemaakt om ‘schijnveiligheid’ [linken?] te voorkomen.

Grenfell Tower
Als Senior Medewerker Facilitair Bedrijf bij de Autoriteit Financiële Markten ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van mijn collega’s. Hier hoort ook de brandveiligheid toe. Ook in mijn werk word ik dus continue met mijn neus op de feiten gedrukt.
Maar ook daarbuiten, denk bijvoorbeeld aan de brand in de Grenfell Tower in Londen …. afschuwelijk … daar krijg je toch meteen de kriebels van in je lijf.

Ludieke acties
Het bruggetje met de Brandwonden Stichting was dus snel gelegd. Voor dit doel wilde ik me inzetten. Het voelt goed om je belangeloos in te kunnen zetten en bij te dragen aan het doel van de Brandwonden Stichting. Het is van levensbelang dat er voldoende geld beschikbaar is voor preventie en onderzoek naar een goede brandwondenzorg.
Ieder jaar weer is het een uitdaging om met ludieke acties het collectebedrag te verhogen. Dit doe ik niet alleen, maar met een groot team enthousiaste collectanten die door weer en wind huis aan huis gaan tijdens de jaarlijkse collecteweek. Ik heb de eer om dit jaar met de collecte 2.0-bus pilot mee te mogen doen. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen!

Bekijk het goede doel
Martijn de Groot v2

Martijn de Groot zegt:

Als Hoofd Bedrijfshulpverlening zorg ik dagelijks met een team van BHV’ers en EHBO’s voor een veilige werkomgeving. Tijdens cursusdagen zijn er altijd weer de trieste verhalen van cursisten die een BBQ ongeval of hete thee verbranding waarbij een kind betrokken was hebben meegemaakt. Ik ben alert, mij overkomt dit niet, wordt er vaak gedacht. Maar gevaar zit in een klein hoekje!

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden