Nora Marinusse - Gouda

Ik ben Nora en ik ben veertien jaar. Ik collecteer al 5 jaar voor Jantje Beton. Dat doe ik vanuit de Scouting.


Iedere zaterdag ga ik naar de Scouting. Het is heel belangrijk voor mij. Ik kom er niet alleen om te zeilen, maar ook voor mijn vrienden en de gezelligheid. 
Bij de Scouting kan ik zijn wie ik ben en dat geldt ook voor de anderen. Iedereen heeft mooie kanten en soms ook wat minder fijne trekjes, maar dat geeft niet. We kennen elkaar en accepteren elkaar zoals we zijn. Deze vrienden raak ik niet zomaar kwijt.

Je maakt van alles mee

Toen ik voor het eerst ging collecteren, was het wel spannend. Je belt zomaar bij vreemde mensen aan en dan moet je gaan vertellen over Jantje Beton en of ze daar geld voor willen doneren.
Ik doe het nu al een tijdje en heb al van alles meegemaakt. Mensen die gelijk doneren of eerst je verhaal willen horen, mensen die per se eerst je legitimatie willen zien. Maar ook mensen die boos worden of die je gelijk wegsturen. Soms gebeuren er ook hele grappige dingen, zo zat er een keer een man met z’n vinger vast in de collectebus.

Wel willen maar niet kunnen

Zelf speel ik doordeweeks niet zo veel buiten. Gewoon omdat ik er geen tijd voor heb. Bij Scouting ben ik wel lekker buiten. Daarom is Scouting voor Jantje Beton ook een doel, omdat je daar lekker aan het buitenspelen bent.
De opbrengst van de collecte mogen we voor de helft zelf gebruiken. Die opbrengst gebruiken we voor onze eigen speltak, bijvoorbeeld om de boten te onderhouden, maar ook bijvoorbeeld voor de Welpen. Zij zijn nog te klein om te zeilen maar ze spelen heel erg graag! De opbrengst van de Jantje Beton Collecte is heel erg welkom. 

Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht dat er misschien kinderen waren die wel wilden buitenspelen, maar dat nergens konden. Ik vind het goed dat Jantje Beton dit onderwerp aankaart, want er moet aandacht voor gevraagd worden. Kinderen moeten gewoon kunnen buiten spelen op normale speelplekken!

Bekijk het goede doel
Nora 2017 600x523px

Nora Marinusse zegt:

Ik vind het collecteren heel leuk om te doen. Je doet iets goeds terwijl je ondertussen ook een gezellig avondje met je vrienden hebt.

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden