Amnesty International is een wereldwijde beweging van meer dan 10 miljoen mensen. In meer dan 150 landen voert Amnesty actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Amnesty’s werk beschermt en versterkt mensen – van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen onderdrukking en vervolging. We weten hoe we onze miljoenen supporters kunnen mobiliseren tegen onrecht.  Dit doen we namelijk al meer dan zestig jaar.

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden

feiten

Aantal collectanten

14.000

doelstelling

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. 

Activiteiten

Amnesty onderzoekt

Als we ergens op de wereld een schending van mensenrechten signaleren, wordt dit door onze onderzoekers onderzocht.

 

Amnesty lobbyt

We lobbyen bij regeringen en organisaties om in te grijpen wanneer mensenrechten worden geschonden.

 

Amnesty voert actie

Wereldwijd mobiliseren we honderduizenden mensen om in actie te komen. 

 

Amnesty licht voor

We maken onrecht openbaar via rapporten, persberichten en onze (sociale) media.

 

Met onze werkwijze dragen we ertoe bij dat de autoriteiten die de mensenrechten schenden weten dat de wereld over hun schouders meekijkt, en oefenen druk uit om schendingen te stoppen.

Doelgroep

Wereldwijd komt Amnesty in actie voor slachtoffers van marteling en de doodstraf, voor mensen die onterecht gevangen zitten of gediscrimineerd worden, voor mensen die onderdrukt of vervolgd worden om wat ze zeggen of wie ze zijn.

Impact van de collecte

Amnesty is onpartijdig en onafhankelijk. Om die onafhankelijkheid te kunnen garanderen nemen we voor onze acties en onderzoek geen geld aan van de overheid. Het geld dat Amnesty jaarlijks binnenhaalt met de collecte is daarom van onschatbare waarde. Amnesty besteedt dit niet aan één bepaald project of aan één bepaalde gevangene. Omdat er voor veel verschillende projecten geld nodig is, wordt de collecte-opbrengst over verschillende projecten verdeeld.

Meer info
amnesty500x700