Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. De impact van deze slopende ziekte op hun lichaam, dagelijks leven en toekomst is vaak enorm. Door onderzoek dat het Diabetes Fonds financiert, komen er betere behandelingen voor diabetes, en krijgen mensen hun gezondheid en vrijheid terug. Het ultieme doel is genezing. Dit is voor een belangrijk deel mogelijk dankzij vrijwilligers voor de jaarlijkse collecte!

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden

feiten

Aantal collectanten

22.000

doelstelling

Activeren en motiveren van particulieren en bedrijven om samen met hen diabetes aan te pakken

Activiteiten
  • Onderzoek naar diabetes type 1 en type 2
  • Onderzoek naar het oplossen van complicaties
  • Onderzoek naar gezond leven om diabetes te voorkomen
  • Werken aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes
Doelgroep
  • PatiĆ«nten en hun omgeving
  • Nederlandse bevolking

 

Impact van de collecte

De collecte biedt het Diabetes Fonds onder andere de gelegenheid om ieder jaar met een groot deel van hun meer dan 20.000 vrijwilligers in contact te komen, van gedachten te wisselen en te horen en te leren wat zij belangrijk vinden, bijvoorbeeld op het gebied van onderzoek naar genezing, betere behandeling en complicaties van diabetes type 1 en type 2.
 
Met de ruim 1,2 miljoen euro die hun collectanten ieder jaar weer ophalen, heeft het Diabetes Fonds in het verleden al veel belangrijke mijlpalen in het onderzoek naar diabetes kunnen bereiken. Zo heeft het fonds met geld dat door de collecte verzameld is, onder andere weten te bereiken dat er een belangrijke basis is gelegd voor toekomstige genezing van diabetes type 1, dat bloedsuiker meten zonder prikken mogelijk is, dat complicaties eerder opgespoord worden en dat er betere behandeling is tegen blindheid bij complicaties door diabetes.

Meer info
diabetes fonds700x500