banner

De Dierenbescherming heeft als ideaal dat de mens in de samenleving duurzame invulling geeft aan welzijn, gezondheid en integriteit van ieder dier. Ze beschermen dieren door het verlenen van noodhulp, het handhaven van welzijn en het beïnvloeden van de samenleving.

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden

feiten

Aantal collectanten

10.000

doelstelling

Dieren beschermen in de ruimste zin van het woord en hun belangen te behartigen. Dieren behoren met respect behandeld te worden als zelfstandige wezens met gevoelens, bewustzijn en integriteit. Gezondheid en het welzijn van het individuele dier staan hierbij centraal.

Activiteiten
  • Aan de kaak stellen van de vee-industrie
  • Aanpakken van dierenmishandeling en -verwaarlozing
  • Bieden van hulp aan dieren in nood, zoals het jaarlijks opvangen van tienduizenden dakloze huisdieren
  • Verbeteren van de (Europese) wetgeving op o.a. het gebied van dierproeven en diervriendelijker (koop)gedrag
  • Geven van voorlichting, en educatie van de jeugd
Doelgroep

Dieren

Impact van de collecte

Dankzij de collecte is het voor de Dierenbescherming mogelijk om tienduizenden honden, katten en andere dieren op te vangen in haar asielen, dierenverwaarlozing en -mishandeling aan te pakken,  gewonde en zieke dieren te redden en te werken aan alternatieven voor de vee-industrie. Om dit werk te blijven doen, kunnen zij niet zonder de collectanten. Al het geld dat deze toegewijde vrijwilligers ophalen tijdens de collecte gaat naar het werk van de Dierenbescherming.

Meer info
dierenbescherming700x500