banner

Geloven in delen. Dat is wat Kerk in Actie doet: aandacht en zorg, geloof en inspiratie, geld en goed delen. Om mensen hoop te bieden en tot hun recht te laten komen. Of dat nu in hartje Rotterdam, op het platteland van Oeganda, in een oorlogsgebied als Oekraïne of in een vluchtelingenkamp in Griekenland is. Een kerk is pas echt kerk als ze in actie is.


Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland en steunt meer dan 300 projecten in 40 landen.

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden

feiten

Aantal collectanten

7.500

doelstelling

Samen met lokale kerken en partnerorganisaties komt Kerk in Actie wereldwijd in actie tegen armoede en onrecht.

Activiteiten
  • Kwetsbare kinderen en mensen in armoede beschermen en opkomen voor hun rechten.
  • Opvang en noodhulp voor slachtoffers van oorlog en rampen.
Doelgroep
  • Mensen en kinderen in armoede
  • Slachtoffers van oorlog en rampen
  • Mensen die niet in vrijheid kunnen geloven

Impact van de collecte

Met de huis-aan-huiscollecte haalt Kerk in Actie geld op voor kinderen in Oekraïne. De veerkracht van de mensen in Oekraïne is bewonderenswaardig. Ondanks de oorlog bouwen ze elke dag aan hun toekomst. Voor zichzelf, maar vooral voor hun kinderen, de toekomst van het land. Wij helpen hen graag deze verschrikkelijke tijd zo goed mogelijk door te komen. Met opvangplekken waar ze kunnen opwarmen en spelen. Met voedsel. Met gebouwen zodat ze naar school kunnen gaan. En met psychosociale hulp om trauma’s te voorkomen of te beperken.

Meer info