Jaarlijks horen 1.500 kersverse ouders dat het hart van hún kindje niet helemaal gezond is. Hun kind is één van de meer dan 25.000 hartekinderen in Nederland; kinderen met een hartafwijking. Ongeveer tweederde van deze hartekinderen moet vlak na de geboorte één of meerdere levensreddende operatie(s) ondergaan. Bovendien hebben hartekinderen vaak een kortere levensverwachting en beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. En nog altijd overlijden jaarlijks ook 150 hartekinderen, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 is onder kinderen tot 15 jaar.

 

Daarom zet Stichting Hartekind zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert/ ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. Zo werken we sámen met jou aan een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn!

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden

feiten

Aantal collectanten

500

doelstelling

Het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van de kwaliteit van hun leven zodat hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn.

Activiteiten

Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert en/of ondersteunt evenementen en initiatieven en geeft voorlichting aan ouders van hartekinderen.

Doelgroep

Kinderen met een aangeboren hartafwijking en hun naasten.

Impact van de collecte

De collecteweek 2021 van Stichting Hartekind was een enorm succes en met elkaar hebben we in juli ruim €84.000 opgehaald voor onderzoek naar hartafwijkingen. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de collecte 2022 in volle gang. Wil jij samen de volgende stap zetten naar een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn? Geef je dan op als (coördinator) collectant voor dit jaar!

 

Samen zetten we de volgende stap naar een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn. Met de opbrengst van de collecteweek wordt onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen gefinancierd. Of één van de andere initiatieven van Stichting Hartekind om de overlevingskans en kwaliteit van leven van hartekinderen te verbeteren zoals het Hartekind Boek, de TikkieRing of de verspreiding van gratis saturatiemeters aan verloskundigen. Jaarlijks zijn er nog altijd 150 hartekinderen die overlijden, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 is onder kinderen tot 15 jaar. Dit kan en móét anders!

Meer info
Foto impact