banner

Meer dan 100.000 kinderen hebben in Nederland te maken met een beperking. Zij zitten bijvoorbeeld in een rolstoel, kunnen niet zien of hebben een verstandelijke handicap. Die handicap hebben de kinderen vaak al vanaf hun geboorte en ze hebben daarmee leren leven. Weet je wat ze pas echt erg vinden? Dat ze niet op verjaardagsfeestjes worden uitgenodigd… Niemand hebben om mee te voetballen… Dat ze geen vriendjes hebben… Die eenzaamheid, dat is de grootste handicap.

 

Het Gehandicapte Kind heeft als doel een samenleving waarin kinderen met een handicap opgroeien met hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes. Waar ze samen kunnen spelen, leren en sporten. Samen met honderden projectpartners realiseert het Gehandicapte Kind jaarlijks vele concrete projecten. Zoals toegankelijke speeltuinen, de plek waar de allerkleinsten vriendjes maken. De introductie van aangepaste sporten zoals RaceRunning. En de oprichting van Samen naar School klassen waarmee er binnen de muren van de gewone basisschool ook een vanzelfsprekende plek is voor kinderen met een handicap.

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden

feiten

Aantal collectanten

10.500

doelstelling

Het Gehandicapte Kind streeft naar een samenleving waarin mensen met en zonder handicap vanzelfsprekend samen leven. Waar kinderen met een handicap kunnen meespelen en nooit meer aan de zijlijn staan.

Activiteiten
  • Opzetten van innovatieve projecten
  • Financieren van en geven van advies aan projecten van andere organisaties
Doelgroep

Kinderen en jongeren tot 30 jaar met een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of meervoudige handicap

Impact van de collecte

De collecte maakt het voor het Gehandicapte Kind mogelijk om jaarlijks honderden projecten te steunen voor tienduizenden kinderen en jongeren met een beperking. Eén van de projecten is het RaceRunner-project, een speciaal ontwikkeld driewielfiets, zonder pedalen en met een borststeun. Hiermee kunnen kinderen die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken lopen en rennen. Dit zorgt ervoor dat zij kunnen sporten met hun leeftijdsgenootjes. Het Gehandicapte Kind wil dat racerunnen een echte atletieksport wordt. Zodat kinderen met een handicap terecht kunnen op de atletiekbaan van een reguliere atletiekvereniging in hun eigen buurt.

Meer info
Gehandicapte Kind foto website aug 2020