Huis-aan-huis collecte

 

Wat is collecteren

Een collecte is een geldinzamelingsactie voor het goede doel. Gedurende het jaar zijn er in Nederland duizenden vrijwilligers actief die de collectes op lokaal niveau organiseren. Dankzij hun inzet kunnen er maximaal 26 weken per jaar ca. 500.000 vrijwilligers huis‐aan‐huis collecteren en met een verzegelde collectebus in de hand eenmalige giften inzamelen voor hun erkende goede doel.

 

Donatie aan de collectant is altijd eenmalig

Of een donatie aan de collectant nu contant is gedaan, digitaal door het scannen van een QR-code of n.a.v. een donatieverzoek via social media, een donatie aan de collectant is altijd eenmalig. Dit wil zeggen dat er geen gegevens, zonder expliciete toestemming, worden vastgelegd om daarmee op een later moment een nieuw geefverzoek te kunnen doen.

 

Kenmerken van de collectant

Tijdens de collecteweek is een collectant te herkennen aan het dragen van een verzegelde collectebus waarin de eenmalige contante donatie aan het goede doel gedaan kan worden. Ook kan een collectant een collectebord bij zich hebben met daarop een QR-code waarmee een digitale eenmalige donatie aan het goede doel gedaan kan worden.

 

 

CBF-erkenning

Alle landelijk collecterende goede doelen hebben een CBF-erkenning. Een CBF-Erkend Goed Doel is vrijwillig getoetst en is erkend door toezichthouder CBF. Zo weet je zeker dat zij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met geld, verantwoording afleggen en zich laten controleren.

Veilig doneren aan de collectant

Een eenmalige gift aan de collectant kan aan de deur tegenwoordig op twee manieren worden gedaan:

  1. Contante donatie in de rammelende collectebus aan de collectant
  2. Digitale donatie door de (iDEAL)QR-code te scannen die de collectant zichtbaar bij zich draagt

 

Er stond iemand aan mijn deur met een iPad of tablet

Je werd gevraagd om donateur te worden voor bijvoorbeeld een vast bedrag per maand. In het wervingsrooster op geefgerust.nl kan je zien of jouw buurt voor dit erkende goede doel gereserveerd was.

Aankomende
collectes

Geen collectes de aankomende weken.