banner

Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Het Nationaal MS Fonds financiert praktisch en innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS. Daarnaast geeft het Nationaal MS Fonds voorlichting op dit gebied en is een steunpunt en coach voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Er is nog veel onbekend over de oorzaken van MS en daarom is MS nog niet te genezen. MS treft vaak jonge mensen die in de bloei van hun leven zijn. Het Nationaal MS Fonds helpt mensen met MS verder.

Word ook collectant!

Help bij deze collecte!
Aanmelden

feiten

Aantal collectanten

doelstelling

Strijden voor een beter leven voor mensen met MS

Activiteiten
  • Financieren en initiëren van wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de uiteindelijke genezing van MS
  • Geven van voorlichting over MS
  • Coachen van mensen met MS en hun naasten, met de nadruk op autonomie en zelfredzaamheid
Doelgroep
  • Patiënten en hun omgeving
  • Algemeen publiek

Impact van de collecte

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose.
De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland.
Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.
Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden.
Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

Meer info
msfonds700x500